Infoskjerm
DEN NORSKE KYRKJA
Bjerkreim kyrkjelyd
Logg inn
Kyrkjelyden sitt bildealbum på nett
   Bjerkreim kyrkjekontor
   Postboks 38
   4384 Vikeså


Bjerkreim kyrkje
Ivesdal kapell
Ørsdalen kapell
Bjerkreim sokn sine arrangement Samleoversikt aktivitet i soknet Bjerkreim bedehus Vikeså misjonshus BKU KRIK Bjerkreim kommune Bjerkreimsnytt Misjonsalliansen Ecuador Andre lenker ut på nettet
Bakgrunnsbilde © Alf S. Ognedal
Solnedgang på Hegelstad
Torsdag 18. apr
Fredag 19. apr
Laurdag 20. apr
Sundag 21. apr
Mandag 22. apr
Tysdag 23. apr
Onsdag 24. apr
Torsdag 25. apr
Fredag 26. apr
Laurdag 27. apr
Sundag 28. apr
Mandag 29. apr
Tysdag 30. apr
Onsdag 01. mai
Aktuelt ute på nettet:
Innhaldet i desse lenkene er frå andre nettstadar.
Verneverdige kirker: – Maktesløse om det først begynner å brenne
VG: Fredede og verneverdige Fjære kirke i Grimstad er en av mange norske middelalderkirker som mangler et automatisk brannslukkingssystem. Brannalarm alene gjør liten nytte, mener direktør i Brannvernforeningen.
Pave vasket føttene på innsatte
NRK: Torsdagens årvisse seremoni fant under tidligere paver sted i Peterskirken, men Pave Frans brukte skjærtorsdagen til å vaske føttene på tolv innsatte i et fengsel utenfor Roma, slik Jesus gjorde med de tolv apostlene.
For mange kristne er påsken kirkeårets viktigste høytid. Slik blir den feiret verden over
Vårt Land - forsiden: For mange kristne er påsken kirkeårets viktigste høytid. Slik blir den feiret verden over
Har klaga på skattetaksten for vindkraftverk i Bjerkreim
Dalane tidende: Bjerkreim kommune kan tapa inntekter på rundt 233.000 kroner i 2019 dersom Bjerkreim Vind AS sin skattetakstklage fører fram.
Redda ut frå brennande båt
NRK: Eigaren av ein Cabincruiser, som brann utanfor Dale i Sandnes, er plukka opp av ein annan båt, melder HRS Sør-Norge. Båtføraren var åleine ombord, og er uskadd etter hendinga. Redningsskøyte og brannbåt hjelper på staden.
Hegerberg nominert til prestisjetung pris: – Det er utrolig
Stavanger Aftenblad: Konkurrerer blant annet med lagvenninne om gjev pris.
Et spørsmål trakk Fredrik Høyer til kirkerommet
Vårt Land - forsiden: Et spørsmål trakk Fredrik Høyer til kirkerommet
Mann arrestert utenfor kirke
NRK: En 37 år gammel mann ble onsdag kveld arrestert med to bensinkanner utenfor St. Patrick's katedralen i New York. Han skal ikke ha rukket å komme seg inn i katedralen, ifølge AP. Katedralen ligger på Fifth Avenue, like overfor Rockefeller Center.
God brannsikkerhet i østfoldkirkene
NRK: De fleste kirkene i Borg Bispedømme har brannsikkerheten i orden, sier leder for kirkevergene, Bård Bårdsen. Han mener brannen i Notre-Dame i Paris likevel er en påminnelse om at sikkerheten i norske kirker må tas på alvor.
Mange tatt i fartskontrollar
Dalane tidende: 36 blei tatt på E39 og åtte på Mydland.
Fem mista lappen i Bjerkreim
NRK Rogaland: Under en kontroll i Bjerkreim i dag har Utrykningspolitiet skrevet ut 31 forenkla forelegg og tatt fem førerkort. – Dette er noe lavere enn tidligere år. Folk har nok fått med seg at vi står her, sier UPs Anders Herrebrøden.
Varsler strategi for sikring av kirker: – Notre-Dame er en vekker
Vårt Land - forsiden: Varsler strategi for sikring av kirker: – Notre-Dame er en vekker
Stenger katedralen i opptil seks år
NRK: Biskopen i Notre-Dame sier han vil stenge katedralen i opptil seks år mens den restaureres etter den omfattende brannen tidligere denne uka. Det var under møter med lokale forretningseiere at Notre-Dame-biskop Patrick Chauvet kom med beskjeden.
Varetektsfengsla i fire uker
NRK: Sola-mannen som er sikta for ulovlig oppbevaring av sprengstoff, er varetektsfengsla i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene er i full isolasjon. Fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører i dag.
Lyngbrann i Bjerkreim
NRK Rogaland: Brannvesenet har fått melding om en gress- og lyngbrann i Ørsdalen i Bjerkreim. Nærmeste bebyggelse skal være 500 meter unna. Brann og politi er på vei. Det vil ta litt tid før de er fremme, melder politiet på Twitter.
Sekretariatet stengt
Presteforeninga: Sekretariatet holder stengt i den stille uke. Henvendelser som ikke kan vente kan rettes til generalsekretær Ole-Johs. Huuse på telefon 911 10 277 (send helst sms).
Arbeidstidsavtalene revideres
Presteforeninga: Arbeidstidsavtalene for menighetsprester og lederavtalene for proster og andre prester i ledende stilling er under revisjon. Den delen av avtalesettet som forhandles med KA ble ferdig 4.april, mens den delen av avtalesettet som forhandles med Kirkerådet vil revideres i tiden etter påske. Dette er forhandlet med KA Særavtale om arbeidstid og fritid for prester i […]
Joh 13,1-17: 1 Det var like før påskehøgtida, og Jesus visste at timen hans var komen då han skulle fara bort frå denne verda og til Far sin. Han hadde elska sine eigne som var i verda, og han elska dei heilt til det siste.
    2 Då dei heldt måltid, hadde djevelen alt gjeve Judas, son til Simon Iskariot, den tanken i hjartet at han skulle svika han. 3 Jesus visste at Far hadde gjeve alt i hans hender, og at han hadde gått ut frå Gud og gjekk til Gud. 4 Då reiser han seg frå måltidet, legg av seg kappa og tek eit linklede og bind om seg. 5 Så slår han vatn i eit fat og tek til å vaska føtene til læresveinane og tørka dei med handkledet som han har om livet. 6 Han kjem til Simon Peter, og Peter seier til han: «Herre, vaskar du mine føter?» 7 Jesus svara: «Det eg gjer, forstår du ikkje no, men du skal skjøna det sidan.» 8 «Aldri i æva om du skal vaska føtene mine», seier Peter. «Dersom eg ikkje vaskar deg, har du ingen del i meg», svara Jesus. 9 Simon Peter seier til han: «Herre, ikkje berre føtene, men hendene og hovudet òg!» 10 Men Jesus seier til han: «Den som er bada, er heilt rein og treng ikkje vaska anna enn føtene. Og de er reine – men ikkje alle.» 11 For han visste kven som skulle svika han. Difor sa han: «De er ikkje alle reine.»
    12 Då han hadde vaska føtene deira og teke på seg kappa, tok han plass ved bordet att. Så sa han til dei: «Skjønar de kva det er eg har gjort for dykk? 13 De kallar meg meister og herre, og det med rette, for det er eg. 14 Når no eg, herren og meisteren, har vaska føtene dykkar, då skyldar de òg å vaska føtene til kvarandre. 15 Det er eit føredøme eg har gjeve dykk: Som eg har gjort mot dykk, skal de òg gjera. 16 Sanneleg, sanneleg, eg seier dykk: Ein tenar er ikkje større enn herren sin, og ein utsending er ikkje større enn den som har sendt han. 17 No veit de dette. Og sæle er de så sant de gjer etter det. kilde: bibel.no
Gudsteneste denne uka i Bjerkreim soknHar du lagt merke til dei fine kyrkjene våre? Her arrangerer me flotte gudstenester - for alle!

På torsdag den 18. april kl 11.00 er det Gudsteneste i Bjerkreim kyrkje. Leif Wikøren Nilsen er liturg. Det blir song/musikk v/Yngvar Nilsen. Nattverd. Offer til Misjonsprosjektet.


På fredag den 19. april kl 11.00 er det Gudsteneste i Ivesdal kapell. Leif Wikøren Nilsen er liturg. Det blir song/musikk v/Ola Birkeland/ Valborg Bakke Bjerkreim. Offer til IKKJE offer.


På sundag den 21. april kl 11.00 er det Høgtidsgudsteneste i Bjerkreim kyrkje. Leif Wikøren Nilsen er liturg. Det blir song/musikk v/Bjerkreim syngande kameratar. Nattverd. Offer til NMS.


Denne siden er utviklet av Leif Wikøren Nilsen © 2010-2019 for Bjerkreim sokn.
Brukerkommentarer / forslag til forbedringer/forenklinger ønskes.
Motto: enkelt - men ikke enklere Det tok -0.62 sekunder å generere siden på serveren.