Infoskjerm
DEN NORSKE KYRKJA
Bjerkreim kyrkjelyd
Logg inn
Kyrkjelyden sitt bildealbum på nett
   Bjerkreim kyrkjekontor
   Postboks 38
   4384 Vikeså


Bjerkreim kyrkje
Ivesdal kapell
Ørsdalen kapell
Bjerkreim sokn sine arrangement Samleoversikt aktivitet i soknet Bjerkreim bedehus Vikeså misjonshus BKU KRIK Bjerkreim kommune Bjerkreimsnytt Misjonsalliansen Ecuador Andre lenker ut på nettet
Bakgrunnsbilde © Alf S. Ognedal
Solnedgang på Hegelstad
Torsdag 18. apr
Fredag 19. apr
Laurdag 20. apr
Sundag 21. apr
Mandag 22. apr
Tysdag 23. apr
Onsdag 24. apr
Torsdag 25. apr
Fredag 26. apr
Laurdag 27. apr
Sundag 28. apr
Mandag 29. apr
Tysdag 30. apr
Onsdag 01. mai
Aktuelt ute på nettet:
Innhaldet i desse lenkene er frå andre nettstadar.
Verneverdige kirker: – Maktesløse om det først begynner å brenne
VG: Fredede og verneverdige Fjære kirke i Grimstad er en av mange norske middelalderkirker som mangler et automatisk brannslukkingssystem. Brannalarm alene gjør liten nytte, mener direktør i Brannvernforeningen.
Pave vasket føttene på innsatte
NRK: Torsdagens årvisse seremoni fant under tidligere paver sted i Peterskirken, men Pave Frans brukte skjærtorsdagen til å vaske føttene på tolv innsatte i et fengsel utenfor Roma, slik Jesus gjorde med de tolv apostlene.
For mange kristne er påsken kirkeårets viktigste høytid. Slik blir den feiret verden over
Vårt Land - forsiden: For mange kristne er påsken kirkeårets viktigste høytid. Slik blir den feiret verden over
Har klaga på skattetaksten for vindkraftverk i Bjerkreim
Dalane tidende: Bjerkreim kommune kan tapa inntekter på rundt 233.000 kroner i 2019 dersom Bjerkreim Vind AS sin skattetakstklage fører fram.
Redda ut frå brennande båt
NRK: Eigaren av ein Cabincruiser, som brann utanfor Dale i Sandnes, er plukka opp av ein annan båt, melder HRS Sør-Norge. Båtføraren var åleine ombord, og er uskadd etter hendinga. Redningsskøyte og brannbåt hjelper på staden.
Hegerberg nominert til prestisjetung pris: – Det er utrolig
Stavanger Aftenblad: Konkurrerer blant annet med lagvenninne om gjev pris.
Et spørsmål trakk Fredrik Høyer til kirkerommet
Vårt Land - forsiden: Et spørsmål trakk Fredrik Høyer til kirkerommet
Mann arrestert utenfor kirke
NRK: En 37 år gammel mann ble onsdag kveld arrestert med to bensinkanner utenfor St. Patrick's katedralen i New York. Han skal ikke ha rukket å komme seg inn i katedralen, ifølge AP. Katedralen ligger på Fifth Avenue, like overfor Rockefeller Center.
God brannsikkerhet i østfoldkirkene
NRK: De fleste kirkene i Borg Bispedømme har brannsikkerheten i orden, sier leder for kirkevergene, Bård Bårdsen. Han mener brannen i Notre-Dame i Paris likevel er en påminnelse om at sikkerheten i norske kirker må tas på alvor.
Mange tatt i fartskontrollar
Dalane tidende: 36 blei tatt på E39 og åtte på Mydland.
Fem mista lappen i Bjerkreim
NRK Rogaland: Under en kontroll i Bjerkreim i dag har Utrykningspolitiet skrevet ut 31 forenkla forelegg og tatt fem førerkort. – Dette er noe lavere enn tidligere år. Folk har nok fått med seg at vi står her, sier UPs Anders Herrebrøden.
Varsler strategi for sikring av kirker: – Notre-Dame er en vekker
Vårt Land - forsiden: Varsler strategi for sikring av kirker: – Notre-Dame er en vekker
Stenger katedralen i opptil seks år
NRK: Biskopen i Notre-Dame sier han vil stenge katedralen i opptil seks år mens den restaureres etter den omfattende brannen tidligere denne uka. Det var under møter med lokale forretningseiere at Notre-Dame-biskop Patrick Chauvet kom med beskjeden.
Varetektsfengsla i fire uker
NRK: Sola-mannen som er sikta for ulovlig oppbevaring av sprengstoff, er varetektsfengsla i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene er i full isolasjon. Fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører i dag.
Lyngbrann i Bjerkreim
NRK Rogaland: Brannvesenet har fått melding om en gress- og lyngbrann i Ørsdalen i Bjerkreim. Nærmeste bebyggelse skal være 500 meter unna. Brann og politi er på vei. Det vil ta litt tid før de er fremme, melder politiet på Twitter.
Sekretariatet stengt
Presteforeninga: Sekretariatet holder stengt i den stille uke. Henvendelser som ikke kan vente kan rettes til generalsekretær Ole-Johs. Huuse på telefon 911 10 277 (send helst sms).
Arbeidstidsavtalene revideres
Presteforeninga: Arbeidstidsavtalene for menighetsprester og lederavtalene for proster og andre prester i ledende stilling er under revisjon. Den delen av avtalesettet som forhandles med KA ble ferdig 4.april, mens den delen av avtalesettet som forhandles med Kirkerådet vil revideres i tiden etter påske. Dette er forhandlet med KA Særavtale om arbeidstid og fritid for prester i […]
Joh 13,1-17: 1 Det var like før påskehøgtida, og Jesus visste at timen hans var komen då han skulle fara bort frå denne verda og til Far sin. Han hadde elska sine eigne som var i verda, og han elska dei heilt til det siste.
    2 Då dei heldt måltid, hadde djevelen alt gjeve Judas, son til Simon Iskariot, den tanken i hjartet at han skulle svika han. 3 Jesus visste at Far hadde gjeve alt i hans hender, og at han hadde gått ut frå Gud og gjekk til Gud. 4 Då reiser han seg frå måltidet, legg av seg kappa og tek eit linklede og bind om seg. 5 Så slår han vatn i eit fat og tek til å vaska føtene til læresveinane og tørka dei med handkledet som han har om livet. 6 Han kjem til Simon Peter, og Peter seier til han: «Herre, vaskar du mine føter?» 7 Jesus svara: «Det eg gjer, forstår du ikkje no, men du skal skjøna det sidan.» 8 «Aldri i æva om du skal vaska føtene mine», seier Peter. «Dersom eg ikkje vaskar deg, har du ingen del i meg», svara Jesus. 9 Simon Peter seier til han: «Herre, ikkje berre føtene, men hendene og hovudet òg!» 10 Men Jesus seier til han: «Den som er bada, er heilt rein og treng ikkje vaska anna enn føtene. Og de er reine – men ikkje alle.» 11 For han visste kven som skulle svika han. Difor sa han: «De er ikkje alle reine.»
    12 Då han hadde vaska føtene deira og teke på seg kappa, tok han plass ved bordet att. Så sa han til dei: «Skjønar de kva det er eg har gjort for dykk? 13 De kallar meg meister og herre, og det med rette, for det er eg. 14 Når no eg, herren og meisteren, har vaska føtene dykkar, då skyldar de òg å vaska føtene til kvarandre. 15 Det er eit føredøme eg har gjeve dykk: Som eg har gjort mot dykk, skal de òg gjera. 16 Sanneleg, sanneleg, eg seier dykk: Ein tenar er ikkje større enn herren sin, og ein utsending er ikkje større enn den som har sendt han. 17 No veit de dette. Og sæle er de så sant de gjer etter det. kilde: bibel.no
Fasteaksjonen 2019
Fasteaksjonen 2019
Info for konfirmanten/føresett ifm Kirkens Nødhjelps fasteaksjon

I år er fasteaksjonsdagen tirsdag 9. april

Takk til alle som vil gi/har gitt sin gave til årets fasteaksjon. Takk til konfirmantene som gikk med bøsse. Og takk til dere foreldre/føresette som hjalp til med kjøring. Lurer du på hvor mye som ble samlet inn? Se lenger nede i denne saken.

LES MER OM Kirkens Nødhjelp sin fasteaksjon her.

Huskeliste for konfirmantene

UTSTYR? På info-dagen fikk du utlevert 1) PLOMBERT BØSSE, 2) ID-KORT og 3) LAPPER (til dem som ikke har kontanter eller der det ikke er folk hjemme).

NÅR? Etter skoletid på tirsdag (aksjonsdagen selfølgelig) og etter at folk har kommet hjem fra arbeid. Det vil si normalt sett i mellom kl 1700 og 2000 (Vikeså fram til 2100). I de områdene i bygda der det er gardar, går me heller ikkje i vanlige fjos-tider. Dersom du må gå andre tider / dager, så *må* dette avtalast med oss på kyrkjekontoret. Dei av dere som har andre avtaler den kvelden (foreldremøter, trening, spa, lekser osv) - gå før og/eller etterpå.

HVOR? Alle konfirmantene har fått utdelt en rute (rode) de skal gå. Den fikk dere på info-dagen. Tilsammen dekker vi hele Bjerkreim. Alle kan ikke gå i nærmeste nabolag. Det sier seg selv - det går ikke opp. Vi har derimot prøvd så godt vi kan å fordele rutene rimelig: Noen ruter er lengre i lengde, men har få hus - mens andre ruter er korter, men har flere hus. - Gå hele ruta. Vi vet det er mange som venter på at konfirmantene skal banke på deres dør - ja de blir skuffet dersom konfirmantene ikke kommer.

SAMARBEID? Dersom det er to på ruta, gjør en avtale med de andre. Dersom to konfirmantar vil samarbeide med begge sine ruter, er det i orden. Dersom de vil bytte med nokon andre, er det også i orden. Men hugs at det alltid er du som er ansvarleg for den ruta du har fått.

HVA SIER DU? f.eks "Hei, vi samler inn penger til Kirkens Nødhjelp. Pengene som blir samlet inn går til alt Kirkens Nødhjelp sitt arbeid over hele verden. Takk for gåva." :)

I TILFELLE de ikke har kontanter, så kan man gi med Vipps. Nummeret står på bøssa.

I TILFELLE du er uheldig og bøssa  / plomberinga går sund. Gi beskjed til oss på kirkekontoret. Med en gang. Så ordner vi det. Vi er nødt til å føre et avviksskjema og levere det inn til Kirkens Nødhjelp dersom dette skjer. Kirkens Nødhjelp vil selv avgjøre hvor avorlig det som er skjedd med bøssa er.

I TILFELLE du ble møtt på en ufin måte da du var ute og gikk, så vil vi gjerne vite det også. Sånt bør ikke skje. Vi rapporterer også dette inn til Kirkens Nødhjelp.

FORELDREANSVAR - vi minner om at dere fortsatt er foresatte til deres konfirmanter. Vi er avhengige at dere kan hjelpe konfirmantene slik at de kan utføre oppgaven på en bra måte (trenger de transport for å komme rundt ruta? trenger de å bli minnet om å å gjøre dette? ..) Takk for hjelpen.

LEVERING AV BØSSA anten hos Arnfrid Espeland (Bjerkreim krins) mellom kl 1800 og 2000 eller på kyrkjekontoret (Vikeså krins) mellom 1800 og 2100.

Resultater

SAMMENLIGNING MED TIDLIGERE ÅR

2019: 50 394 kr (1 229 kr pr bøsse og 17,83 kr pr innbygger) - tallet kan ennå bli justert
2018: 53 319 kr (1 240 kr pr bøsse og 18,86 kr pr innbygger)
2017: 57 664 kr (1 747 kr pr bøsse og 20,41 kr pr innbygger)
2016: 50 635 kr (1 446 kr pr bøsse og 17,41 kr pr innbygger)
2015: 50 615 kr (1 446 kr pr bøsse og 17,69 kr pr innbygger)
2014: 50 561 kr (1 296 kr pr bøsse og 17,93 kr pr innbygger)
2013: 45 283 kr (1 294 kr pr bøsse og 16,29 kr pr innbygger)
2012: 40 232 kr (1 059 kr pr bøsse og 14,68 kr pr innbygger)
2011: 43 497 kr (1 450 kr pr bøsse og 16,41 kr pr innbygger)
2010: 36 724 kr (1 113 kr pr bøsse og 14,22 kr pr innbygger)

ANDRE TALL TIL SAMMENLIGNING

 

 

2015

2016

2017

2018

2019

Bjerkreim

50 615 kr

50 635 kr

57 664 kr

53 319 kr

50 394 kr

hvorav VIPPS

 

 

 

 

8 600 kr

..pr bøsse

1 446 kr

1 446 kr

1 747 kr

1 240 kr

1 229 kr

..pr innb

17,69 kr

17, 41 kr

20, 41 kr

18,86 kr

17,83 kr

 

 

 

 

 

 

Egersund

76 603 kr

62 941 kr 

68 577 kr

46 789 kr

 

Eigerøy

20 833 kr

22 181 kr 

14 781 kr

16 948 kr

 

Helleland

8 921 kr

10 114 kr 

9 915 kr

13 480 kr

 

Heskestad

6 987 kr

6 000 kr 

8 185 kr

6 338 kr

7 164 kr

Lund

37 955 kr

27 700 kr 

45 244 kr

31 620 kr

40 282 kr

Sokndal

17 859 kr 

39 516 kr 

49 715 kr

39 380 kr

 

 

 

 

 

 

 

Rogaland

3 759 917 kr 

3 721 318 kr

3 620 590 kr

3 415 823 kr

 

Heile Norge

 

26 397 600 kr

 

31 248 675 kr

 

Denne siden er utviklet av Leif Wikøren Nilsen © 2010-2019 for Bjerkreim sokn.
Brukerkommentarer / forslag til forbedringer/forenklinger ønskes.
Motto: enkelt - men ikke enklere Det tok -0.33 sekunder å generere siden på serveren.