Infoskjerm
DEN NORSKE KYRKJA
Bjerkreim kyrkjelyd
Logg inn
Kyrkjelyden sitt bildealbum på nett
   Bjerkreim kyrkjekontor
   Postboks 38
   4384 Vikeså


Bjerkreim kyrkje
Ivesdal kapell
Ørsdalen kapell
Bjerkreim sokn sine arrangement Samleoversikt aktivitet i soknet Bjerkreim bedehus Vikeså misjonshus BKU KRIK Bjerkreim kommune Bjerkreimsnytt Misjonsalliansen Ecuador Andre lenker ut på nettet
Bakgrunnsbilde © Alf S. Ognedal
Tengesdal
Tysdag 20. aug
Torsdag 22. aug
Fredag 23. aug
Laurdag 24. aug
Sundag 25. aug
Mandag 26. aug
Tysdag 27. aug
Torsdag 29. aug
Fredag 30. aug
Laurdag 31. aug
Sundag 01. sep
Mandag 02. sep
Aktuelt ute på nettet:
Innhaldet i desse lenkene er frå andre nettstadar.
Truffet av vådeskudd
NRK: En politikvinne er lettere skadd etter å ha blitt truffet av vådeskudd under en skytetrening i Rogaland, opplyser politiet. Kvinnen ble truffet i låret, og er sendt med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus.
Enormt fall i tallet på kor – svenskene viser til marginalisering av kirken
Vårt Land - forsiden: Enormt fall i tallet på kor – svenskene viser til marginalisering av kirken
Ber om at Syria-barna hentes hjem
NRK: Et samlet lederskap i norske tros- og livssynssamfunn støtter oppropet om at de norske barna innestengt i leirer i Syria, må få komme til Norge. – Vi deler bekymringen for den kritiske situasjonen barna befinner seg i, skriver de i en pressemelding.
«Stemningen er ­amper før kirkevalget. ­Årsaken er ulike regler for ulike lister»
Vårt Land - forsiden: «Stemningen er ­amper før kirkevalget. ­Årsaken er ulike regler for ulike lister»
Flere rogalendinger
NRK Rogaland: Rogaland har nå 477.871 innbyggere, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Dermed er det blitt 2217 flere rogalendinger det siste halvåret. Kommunene som har hatt negativ utvikling i folketallet er Bjerkreim, Forsand, Hjelmeland og Sauda.
Thor Magne Seland: – Kirkens utfordring er å være relevant for folk flest
Vårt Land - forsiden: Thor Magne Seland: – Kirkens utfordring er å være relevant for folk flest
Magne Hersvik: – Det viktigste for kirken er å få fram evangeliet om frelse!
Vårt Land - forsiden: Magne Hersvik: – Det viktigste for kirken er å få fram evangeliet om frelse!
Velsignet strøm
NRK Rogaland: Norges første kirke med solcellepanel på taket, Strand kirke på Tau, produserer mer strøm en det kirken har bruk for, skriver Aftenbladet. Solcellepanelet ser ut som skiferplater, og kirken leverer to tredeler av strømmen som blir produsert til Lyse.
Jo, det ble lys for Norges første kirke med solceller
Stavanger Aftenblad: Norges første solcellekirke er blitt selvforsynt med strøm.
Første kirke med solcelletak
NRK: Med lekre solcellepaneler som på avstand ser ut som skiferplater, har Strand kirke i Rogaland blitt velsignet med mer strøm enn den trenger. – Vi leverer to tredeler av kraften som produseres til Lyse, sier kirken til Stavanger Aftenblad.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner besøker Jessheim vidaregåande skole i Ullensaker og Kirkeparken vidaregåande skole i Moss
Regjeringen.no: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner ønsker nye elevar ved Jessheim vidaregåande skole velkomne til første skoledag tysdag 20.august. Statsråden vil også vere med på ein samfunnsfagstime ved Kirkeparken vidaregåande skole i Moss.
Fikk flaggstang over seg
NRK: I Kirkenes har politihusets flaggstang falt over en person. Det skriver politiet i Finnmark på Twitter. Personen er moderat skadet og stabil, og politiet undersøker årsaken til hendelsen.
10 år med utvalgte kulturlandskap i jordbruket
Regjeringen.no: I år er det 10 år siden de første utvalgte kulturlandskapene ble presentert. Det markeres på Rennesøy i Rogaland tirsdag 20. august fra kl. 13.00, hvor både landbruks- og matminister Olaug Bollestad og klima- og miljøminister Ola Elvestuen vil være tilstede.
Etterlyser moskékunnskap i Norge
NRK: Religionsprofessor Torkel Brekke etterlyser moskékunnskap i Norge. – Hvis vi skal ta høyreekstrem­istisk og antimuslimsk aktivitet på alvor, trenger vi mer kunnskap om dem som er truet, skriver Brekke i et innlegg i Vårt Land.
Eier ble avhørt
NRK Rogaland: Politiet kom i kontakt med eier av hunden som skadet og drepte sauer på et jorde i Prestegårdsveien i Sandnes i går kveld. Eieren ble avhørt. Totalt ble 12 sauer drept, og en sau ble avlivet av politiet på stedet etter samtykke fra bonden.
Jobber med å spore opp eier
NRK Rogaland: Politiet jobber med å spore opp eier etter at en hund skal ha jaget, skadet og drept sauer på et jorde i Prestegårdsveien i Sandnes. Hunden er ifølge politiet hvit, langhåret og større enn en Schæfer.
Ti skadde og døde sauer
NRK Rogaland: Politiet har funnet omtrent ti skadde og døde sauer på et jorde i Prestegårdsveien i Sandnes. Noen av sauene ser ut til å ha ligget en stund, mens andre trolig er drept og skadd i dag. Det er uklart om det er samme hund som har vært på ferde tidligere.
Sauer skadet av hund
NRK Rogaland: Klokken 19.45 fikk politiet melding om en hund som hadde jaget sauer på et jorde i Prestegårdsveien i Sandnes. Ifølge politiet skal flere sauer være skadet.
14 forenkla forelegg
NRK Rogaland: 14 sjåfører fikk forenklede forelegg etter å ha tråkka litt for hardt på gassen på E39 i Bjerkreim i kveld. Høyeste målte hastighet var 103 km/t i 80-sonen.
Ny frist for å kreve tilskudd til tros- og livssynssamfunn i 2019
Regjeringen.no: Tros- og livssynssamfunn utenom Den norske kirke som ennå ikke har fremmet et krav om tilskudd for 2019, kan kreve tilskudd innen 13. september 2019.
Bistand ved jobbskifte
Presteforeninga: Presteforeningens tillitsvalgte og sekretariat kan gi deg bistand og råd når du søker ny stilling og skal signere ny arbeidskontrakt. Hvis du søker prestestilling i Den norske kirke (rettssubjektet) vil arbeidstakerrepresentanten i innstillingsrådet være en tillitsvalgt fra Presteforeningen. Benytt gjerne anledningen i etterkant av intervjuet til å få tilbakemelding på intervjuet og stille spørsmål du […]
Rådgivning og bistand i arbeidsforholdet
Presteforeninga: Som medlem i Presteforeningen har du rett på bistand og rådgivning fra våre tillitsvalgte og sekretariatet i spørsmål som gjelder dine lønns- og arbeidsvilkår. Bistanden gis uavhengig av arbeidsforholdets størrelse så lenge det er relevans for arbeidsforholdet og har betydning for medlemmet som arbeidstaker eller fremtidig arbeidstaker. Medlemmer som melder seg inn i foreningen mens […]
Lønnsforhandlinger
Presteforeninga: Presteforeningens tillitsvalgte kan forhandle lønn for deg når du får ny stilling og etter som årene går. Ved tilsetting i ny stilling kan du få råd fra tillitsvalgte om lønnstilbudet du har fått, og hjelp til å forhandle om eventuelt høyere lønn. Arbeidsgivers siste tilbud vil være det som gjelder. Lokale lønnsforhandlinger: Send inn ditt […]
Bokomtale: Da Gud skiftet mening
Presteforeninga: Trond Bakkevig og Tomm Kristiansen: Da Gud skiftet mening. Femti år som forandret kirken, Cappelen Damm 2019 Av Per Kristian Aschim, fagsjef i Presteforeningen Året 1968 ble opplevd som skjellsettende både i kirke og samfunn. I kirkelig sammenheng forbindes året med en vending mot sosialetikken, med Kirkenes Verdensråds generalforsamling i Uppsala som en sentral hendelse. […]
Bokomtale: Rådet som forandret kirken
Presteforeninga: Jan Arild Holbek: Rådet som forandret kirken. Kirkerådet gjennom 50 år. Verbum 2019 av Lars Erlend Kielland, Pilegrims- og personalprest, Hamar bispedømme Mangeårig journalist i avisen Vårt Land, Jan Arild Holbek, har foretatt et viktig og ambisiøst vågestykke. Å samle Kirkerådets 50-årige historie mellom to permer. Resultatet har blitt en lesverdig framstilling av Kirkerådets utvikling […]
Kol 2,16-23: 16 Så lat då ingen dømma dykk når det gjeld mat og drikke, høgtider, nymånedagar eller sabbatsdagar. 17 Dette er berre skuggen av det som skulle koma, men kroppen høyrer Kristus til. 18 Lat ikkje dei som vil driva med sjølvfornekting og engledyrking, røva sigersprisen frå dykk. Dei går heilt opp i sine eigne syn, og utan grunn blæs dei seg opp av tankar som kjem frå deira eige kjøt og blod, 19 og held ikkje fast på han som er hovudet. Ut frå han veks heile kroppen med ein vokster som er av Gud, og blir halden oppe og bunden saman av alle sener og band.
    20 Når de med Kristus har døydd bort frå grunnkreftene i verda, korleis kan de då leva slik ein gjer i verda, og følgja bod som 21 «ta ikkje», «smak ikkje», «rør ikkje»? 22 Dette er berre menneskelege bod og lærdomar om ting som er meinte til å brukast og gå til grunne. 23 Rett nok har slikt ord på seg for å vera visdom, både sjølvlaga gudsdyrking, sjølvfornekting og mishandling av kroppen. Men det er ingen ting verdt, det tener berre til å gjera kjøtet vårt til lags. kilde: bibel.no
RITORNELLO  - konsert i Bjerkreim kyrkje fredag 22. mars kl. 18.00.
RITORNELLO - konsert i Bjerkreim kyrkje fredag 22. mars kl. 18.00.
Vågen VG2 musikk arrangerer konsert i kyrkja. På konserten vert det spelt klassisk musikk, salmer, gospel, musikal, opera og anna. Konserten varer 1,5 time. Jens Budsberg er konferansier. Billettpris: kr 100,- under 18 år og kr 150,- over 18 år. Det vert sal av kaffi og kake. Alle inntekter går til Vågen VGS 01 musikk sin Londontur i 2020.
Denne siden er utviklet av Leif Wikøren Nilsen © 2010-2019 for Bjerkreim sokn.
Brukerkommentarer / forslag til forbedringer/forenklinger ønskes.
Motto: enkelt - men ikke enklere Det tok -0.37 sekunder å generere siden på serveren.