Ensom?

Etter 1 1/2 år med ulike koronarestriksjoner er det mange i Norge som rapporterer at de er ensomme. Røde Kors gjorde nylig en undersøkelse* der hele 7 av 10 av barn og unge, som ble ble spurt om de hadde det bra, svarte at de ikke hadde det bra. Kun halvparten av ungdom mellom 16 og 19 år forteller at det står bra til med dem for tiden.

Hvis du også føler deg ensom kan jeg altså fortelle deg at du ikke er alene! (Rapporten viser at i alle fall over 180 000 ungdommer i Norge føler det på samme måte. I tillegg kommer alle andre ensomme i alle aldre.)

Kanskje tiden er inne for å ringe til noen du kjenner? Det trenger ikke være en nær venn, for sannsynligheten er stor for at også han eller hun viser seg å ha det på samme måte.

Det er også flere steder du kan henvende deg hvis du trenger noen å snakke med.

 • «Kors på halsen» er Røde Kors sitt tilbud for barn og unge hvor du kan ringe, chatte eller maile med noen som vil lytte til deg. Besøk https://korspaahalsen.rodekors.no.
 • https://www.telefonvenn.no – hvis du trenger en «telefonvenn» (eller ønsker å bli en venn for andre)
 • Helsestasjonen i Bjerkreim har telefon 51 20 11 58
 • Bente Helen eller Gunnar på kommunens psykiatrikontor har tlf 40001117 og 40001116
 • Det er også mulig å sende en epost eller ringe til kirkens prest Leif W. Nilsen, tlf 51201197
 • eller diakon Ronny Myksvoll, tlf 41669151

* Du kan laste ned hele rapporten fra Røde Kors her: “Psykt Ensom. Om ensomhet blant barn og unge”.


  "Herren er nær hos dem som har et nedbrutt hjerte,
     han frelser dem som har en knust ånd."

Sal 14,19

Publisert 16. august 2021 kl: 15:05, oppdatert 16. august 2021 kl: 15:05, av Ronny Myksvoll

Diakoni

 1. Ensom?

  Etter 1 1/2 år med ulike koronarestriksjoner er det mange i Norge som rapporterer at de er ensomme. Røde Kors gjorde nylig en undersøkelse* der hele 7 av 10 av barn og unge, som ble ble spurt om de hadde det bra, svarte at de ikke hadde det bra. Kun halvparten av ungdom mellom 16 […]

  Publisert:
  Oppdatert:

  Kategori:

  • Diakoni
 2. Kaffidrøs ved Svelavatnet

  Mandager kl 12.00 serverer jeg kaffe og vafler ved Svelavatnet for deg som vil slå av en prat, kaste litt frisbee eller bare vil ha en grunn til å ta en tur ut Hilsen Ronny diakon Ps: Hvis dårlig vær blir det innendørs (på møterommet bak kyrkjekontoret). Dette vil bli et fast tilbud på mandager […]

  Publisert:
  Oppdatert:

  Kategori:

  • Diakoni