Misjonsalliansen vil gjøre skolene bedre

Bjerkreim sokn støtter Misjonsalliansen sitt arbeid i Liberia og Sierra Leone. På misjonsgudstjenesten 8. mai i år hadde vi besøk av Sverre Vik som hadde mye spennende å fortelle. Penger som kom inn til misjonsalliansen fra Bjerkreim sokn den dagen var kr 15 687,30.

Fra vår-rapporten 2022 fra Misjonsalliansen. Redigert utdrag

Behovene er mange og store

Borgerkrig og ebolaepidemi har gjort livet vanskelig for befolkningene i Liberia og Sierra Leone. Ikke minst har det gått ut over utdanningssektoren. Klasserommene er overfylte, og mange lærere mangler lærerutdannelse, særlig på landsbygda.

Som i Norge skal barn i Liberia begynne på skolen det året de fyller seks år. Likevel er det mange som ikke begynner før de er åtte eller kanskje tolv år. Klasserommene er ofte trange, og det sitter opptil 100 barn tett i tett. Etter hvert som elevene blir eldre – tynnes det ut. Det er flere jenter enn gutter som slutter tidlig. Dette skyldes blant annet hyppige ungdomsgraviditeter. Flere familier har også behov for å ha de eldste barna hjemme som arbeidskraft.

Vi vil at alle barn må gå på skolen

Sammen med foreldre og hele lokalsamfunn skaper vi økt bevissthet om at utdanning er viktig og at alle barn må gå på skolen, i tillegg legges et særlig fokus på jenters mulighet til utdanning. Vi jobber også med lærerutdanning og voksenopplæring.

En historie fra vår-rapporten…:

For mer info besøk misjonsalliansen.no

Publisert 27. mai 2022 kl: 13:22, oppdatert 27. mai 2022 kl: 13:22, av Ronny Myksvoll

Misjon

 1. Vårt nye misjonsprosjekt!

  Frem til og med 2022 har vi støttet Misjonsalliansens arbeid i Liberia. Nå går vi over til å støtte et annet prosjekt - i Kenya!

  Publisert:

  Kategoriar:

  • Aktuelt
  • Misjon
 2. Oppdatering fra vårt misjonsprosjekt!

  Bjerkreim menighet sitt misjonsprosjekt er å støtte Misjonsalliansen sitt arbeid som fortiden fokuserer på lese- og skriveopplæring, og mikrofinans i Liberia. På grunn av fattigdom er det mange voksne som ikke har gått på skole og trenger voksenopplæring. Her er noen korte utdrag fra årets høstrapport. Rapporten i sin helhet finner du her «Skoleåret begynner […]

  Publisert:

  Kategoriar:

  • Aktuelt
  • Diakoni
  • Misjon
 3. Mikrofinans i Liberia

  Bjerkreim sokn sitt misjonsprosjekt er å støtte arbeidet til Misjonsalliansen i Liberia. En del av tiltakene Misjonsalliansen har satt til verks er å starte opp mikrofinans-banken Diaconia MDI. Banken tilbyr banktjenester og er en mulighet for fattige og ressurssvake til å f.eks. ta opp lån for å starte en bedrift eller bedre sine levevilkår. Hva […]

  Publisert:

  Kategoriar:

  • Aktuelt
  • Misjon
 4. Misjonsalliansen vil gjøre skolene bedre

  Bjerkreim sokn støtter Misjonsalliansen sitt arbeid i Liberia og Sierra Leone. På misjonsgudstjenesten 8. mai i år hadde vi besøk av Sverre Vik som hadde mye spennende å fortelle. Penger som kom inn til misjonsalliansen fra Bjerkreim sokn den dagen var kr 15 687,30. Fra vår-rapporten 2022 fra Misjonsalliansen. Redigert utdrag.  Behovene er mange og store […]

  Publisert:
  Oppdatert:

  Kategori:

  • Misjon
 5. Påmelding julaften og juledag Bjerkreim kyrkje 2021

  Nå kan du melde deg på julegudstenestene

  Publisert:

  Kategoriar:

  • Aktuelt
  • Misjon
 6. Ny rapport fra misjonsprosjektet i Liberia!

  Les rapporten fra misjonsprosjektet som vi støtter i Liberia! Hvordan har det egentlig gått under pandemien? Hva blir pengene brukt til?

  Publisert:
  Oppdatert:

  Kategoriar:

  • Aktuelt
  • Misjon
  • Råd og utval